Välkommen till Reumatikerföreningen Bergslagen

Reumatikerföreningen Bergslagen finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.

Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora

Föreningen bildades 1982 och bestod då av Hällefors, Lindesbergs, Ljusnarsbergs och Nora kommuner.
Hällefors bildade egen förening 1994 och heter idag Reumatikerföreningen Hällefors-Grythyttan. Vi är idag 191 medlemmar.

Vision och mål
Visionen är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta.

Målet är en samhällsutveckling som ger alla reumatiker
full delaktighet och jämlikhet inom alla samhällsområden.

Vi vill verka för

• att reumatiker ges goda levnadsförhållanden och hög livskvalitet inom ramen för den verksamhet som drivs inom kommun och landsting
  • att resurser för vård, behandling och rehabilitering ökas
  • att utbildning av reumatikers situation vidgas och fördjupas för hälso- och sjukvårdspersonal

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 177 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!